RESTORATIVE YOGA

Restorative yoga är en yogaform där fokus ligger på avslappning och återhämtning, både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Precis som i andra yogaformer går vi in i olika positioner, men till skillnad från annan yoga så strävar vi inte efter att stretcha eller fysiskt stärka kroppen. Vi vill istället få den att slappna av.  

Till vår hjälp har vi olika props, bolster, filtar och klossar, som vi använder för att vi ska kunna nå mesta möjliga avslappning. Vi stannar i varje position mellan 6-20 minuter. Restorative yoga är till största del en meditativ yogaform där vi ger oss själva tid till återhämtning från vardagens stress, krav och prestation. I restorative yoga arbetar vi med att vara – inte att göra.  

Vila och återhämtning är en viktig förutsättning för att vi ska må bra. Många upplever idag att det är svårt att få in tid till återhämtning i vardagen. Ofta rusar vi genom vardagen med det sympatiska nervsystemet, kroppens ”gaspedal”, ständigt påslagen. När vi utövar restorative yoga tillåter vi oss själva att sätta foten på kroppens ”broms” och koppla på det parasympatiska nervsystemet och hitta en balans mellan gas och broms.

Om du upplever att du sällan får tid i vardagen för återhämtning eller om du bara vill ge dig själv en vilsam stund, då är restorative yoga något för dig!

 
 

© Copyright YINSIGHT