VINYASA FLOW

Vinyasa betyder andningssynkroniserad rörelse. I vinyasa flow-klasser kan varje pass se olika ut, men allting kretsar kring att positionerna binds ihop till ett flöde där andningen är vår guide. I dynamisk vinyasa flow fokuserar vi på att göra kroppen stark och smidig samt öka blodcirkulationen. I vinyasa slow flow arbetar vi mer med att gå inåt i kroppen genom lugna och medvetna rörelser. Men oavsett vilken inriktning vi har är andningen central.  

Vinyasa flow-klasser kan vara dynamiska, fysiskt utmanande och svettiga eller lugna och mjuka där fokus ligger på en djup medvetenhet i varje rörelse - en meditation i rörelse. Om man är ny till denna yogaform kan det kännas svårt att hänga med i början, men allt eftersom blir det lättare att följa med i flödet. Klasserna kan ha olika teman, såsom balans, styrka, bakåtböjningar eller höftöppnare m.m. eller så arbetar man sig mot att göra kroppen redo för en eller flera mer utmanande positioner under slutet av passet. Varje klass avslutas med en stunds vila där kroppen får möjlighet att återhämta sig.  

Oavsett vilken nivå du befinner dig på kan du utöva vinyasa-yoga. Det finns variationer och anpassningar av alla positioner som gör att denna yogaform är tillgänglig för alla. Genom att utöva vinyasa flow stärker du din kropp och gör den smidigare. Du ökar din kroppsmedvetenhet, ökar blodcirkulationen och ditt mentala fokus.

 
 

© Copyright YINSIGHT