YINYOGA

Yinyoga är en lugn yogaform med inslag av mindfulness och traditionell kinesisk medicin. När vi utövar yinyoga går vi in i olika positioner och stannar i dem en längre stund, vanligtvis mellan 3-5 minuter. Fokus ligger på vår andning, avslappning och att stilla tankarna när vi är i positionen. Syftet är att bli närvarande i det som sker här och nu samt att mjuka upp och öka rörligheten i bindväv, ligament och leder samt stimulera våra inre organ.

De flesta är bekanta med begreppet yin & yang som representerar två aspekter av vår tillvaro som vi alltid upplever i varierade grad. Yang representerar aktivitet, värme, energi och styrka medan yin står för det lugna, passiva, svalkande och mjuka som vi upplever. Båda delar behövs i våra liv, men i vårt moderna samhälle finns ofta en överrepresentation av yang. Det vi vill ha är en balans mellan de två.

I en vardag av ständig aktivitet, fart, stress och prestation kan yinyoga erbjuda ett andrum av lugn och avslappning. Ett tillfälle att fylla på denna vågskål för att balansera upp vårt ofta yang-präglade liv.

 
 

© Copyright YINSIGHT