lärare

Jag som driver Yinsight heter Veronica och är utbildad yogalärare i ashtangayoga, vinyasa flow och yinyoga. Jag är även utbildad beteendevetare, gymnasielärare med en fil.kand. i psykologi och kommer under början av 2019 bli klar med min utbildning till diplomerad stresscoach.  

Mitt intresse för yoga startade när jag under en period studerade i Australien och tog min första yogakurs. Det var en dynamisk och utmanade yoga som kan ha varit ashtangayoga, men jag minns inte exakt. Det jag minns är den känslan som yogan gav mig, ett lugn samtidigt som jag kände mig full av energi. Det var den känslan som gång på gång förde mig tillbaka till yogan när jag flyttade tillbaka till Sverige och under flera år utövade yoga sporadiskt.

För några år sedan, under en stressig period i mitt liv, fann jag dock ashtangayogan och blev helt såld. Sedan dess har jag regelbundet utövat ashtangayoga, yinyoga och vinyasa flow. Yogan blev ett ankare i vardagen som gav mig avslappning och lugn, stärkte kroppen och gjorde både den och sinnet mer flexibelt. Yogan är inte bara en träning på mattan, utan också ett verktyg att ta med sig ut i vardagen.  

2016 gick jag en kortare teacher training för Manju Pattabhi Jois och hösten 2017 begav jag mig till Indien och genomförde en lärarutbildning i ashtanga och vinyasa flow. Sedan dess har jag återvänt till Indien och genomfört en lärarutbildning även i yinyoga.  

Som yogalärare strävar jag efter att göra yogan tillgänglig för alla som vill utöva denna fantastiska träningsform för kropp och sinne, oavsett förutsättningar och tidigare erfarenhet. Min uppfattning är att alla som vill kan yoga, det finns ingen mall man måste passa in i för att bli en yogi!

© Copyright YINSIGHT